Hälsning från Köldhålet
Idag får jag skynda mig att dricka morgonkaffet innan det svalnar och blir till iskaffe istället. 
 Jag har ju som sagt bott på en tvåmastad  segelbåt i det här landet, under fem år, och aldrig någonsin har jag vaknat till 14 grader inne. Så slutsatsen blir att det är varmare med båtboende. 🤣Åtminstone när man inte eldar på mer än åtta timmar under natten. 
 
Och minus åtta det är inte heller någonting som jag har upplevt under de åren, med undantag för vintern 2012-2013, den var en iskall mardröm, fast inte bara vädermässigt, utan även på många andra plan i min tillvaro. 
 
Ärligt talat så gör det mig inget faktiskt, att det är kallt inne när jag går upp. Jag har vant mig och tycker det är ganska mysigt att sitta med min zoegasmugg framför kaminen och känna värmen sprida sig.
 
Fast jag funderar över om man kan elda pellets i korg eller så under just såna här kalla nätter. Huset blir så utkylt och det tar tid att få upp värmen igen, och än är jag inte riktigt fullt ut som min gamla hädangångna far, att jag ligger på en madrass vid kaminen och eldar de riktigt kalla nätterna igenom. Dessutom har ju jag två kaminer i olika delar av huset, så det kan bli rätt jobbigt tror jag. 🤣
 Annars är jag på god väg att leva samma eremitliv som min gamle far, ensam i ett hus i skogen med min ved, eldning och mina hundar, fast med den skillnaden att jag bara är i 40-årsåldern, och min gamle far var nog runt 70 när han levde så fullt ut, som min bror påpekade när vi pratade häromveckan. 🤣Och han hade till skillnad från mig aldrig ekonomiska problem. 
 
#1 - skogsnuvan

Du måste ha ett väldigt kallt hus. Här har det varit 14 grader kallt inatt men jag har ju min värmepump so håller värsta nattkylan borta. Det är den bästa grej jag någonsin haft . Nu riktar vi in oss på ett riktigt bra år nästa år. Någon gång ska det väl blir det. Just nu planerar jag inför nyårsfesten. Jag tror att vi blir ungefär 14 st. Synd att du bor så långt borta annars hade jag bjudit dig så klart.

Svar: Tack ❤️jag hade gärna kommit. Och apropå huset så har jag ingen värme på alls vare sig dag eller natt. Jag värmer bara med vedeldning i kaminerna. Kram
kvinnanpataket.se