Hennes oerhörda rädsla förvånade mig
Idag kände jag mig lite piggare, och tog ut Läckan på en 6km promenad redan på morgonen efter frukost och sista avsnitten avklarade på säsong två av YOU. 
 Läckan själv såg först lite undrande ut, och gäspade stort, men sen blev hon på och vi sprang och gick omväxlande hela rundan.
 Hon förvånande mig dock på slutet, när vi hade ca 2,7km kvar hem, och vi passerade först ett hus med skällande hundar i hundgård, och sen ytterligare ett hus med lösa hundar på tomten som skällde.
Jag bara gick helt lugnt med henne vid min sida, och en aning osäker och avvaktande gick hon tätt intill mig och så långt ifrån hundarna i hundgården som möjligt. 
 
Sen kom vi till hus nummer två, hundarna rusade mot staketet och ägaren gick ut och ropade in dem, själv stannade jag till lite lätt och väntade bara tills han fått tag på sina hundar, och då fick Läckan panik.
 
Total, fullkomlig panik och med svansen mellan benen försökte hon fly, och när inte det gick, backa ur halsbandet, och när inte det heller gick försöka dra igenom ett elstaket. Och där och då hade jag inget annat val än att dra den motvilliga hunden baklänges efter mig, och hennes klor gjorde långa rivmärken i marken för att komma undan. Sen var vi förbi och hon lugnade sig, men svansen hängde ner osäkert i någon km till, istället för hoprullad till en kringla på ryggen.
 Och jag undrar fortfarande, vad hände? 
 
I övrigt gick vi efter en större väg en bit, och fick både bil och lastbilsmöten som gick superbra. Den går verkligen framåt, träningen för att få bort hennes utfall mot bilar, cyklar och allt som rör sig lite fortare.